Ja nepareizi rīkojaties ar pannu, riskējat to saskrāpēt.
Tā rezultātā kādreiz ideālais virtuves piederums zaudē savas īpašības, taču tikai retais zina, kur slēpjas patiesais apdraudējums.
Kāpēc nedrīkst cept uz saskrāpētas pannas – patiesie iemesli
Patiesībā daudzas saimnieces saprot, kad panna ir sabojājusies – ja ēdiens pielīp pie pannas. Šādu virtuves piederumu ražošanas eksperti apgalvo, ka bojāta izstrādājuma bīstamības pakāpe ir atkarīga no materiāla, no kura tas ir izgatavots.
VIDEO:
Lasi vēl: Kāpēc Helovīna laikā taisa ķirbju laternas
Piemēram, alumīnija pannas nekad nedrīkst tīrīt ar cieta metāla birstēm. Tās bojā aizsargslāni, atsedzot alumīniju, kas pēc tam nokļūst ēdienā. Īpaši bīstami šādās pannās gatavot kompotus – augļu skābes reaģē ar alumīniju, veidojot alumīnija sāļus. Tie bojā organisma šūnu membrānas.
Tevi arī varētu interesēt
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Ir pienācis īstais laiks sagatavot savu dārzu pirmajam sniegam – noskaidrosim kā to labāk izdarīt
- Kāpēc mūs pievelk konkrēti cilvēki – galvenie iemesli un pievilkšanās veidi
- 10 populāri augi, kurus pieredzējuši dārznieki brīdina iesācējiem neaudzēt
- No cik gadu vecuma Latvijas likums atļauj bērnu vienu atstāt mājās: ”Daļa vecāku nemaz nezina no cik”
- Kā sagatavot krizantēmas ziemai: trīs soļi, lai nākamajā gadā tās ziedētu īpaši bagātīgi
- Manas mīļākās kotletes bez grama gaļas, kas ir ļoti vienkārši pagatavojamas, bet tik garšīgas









